Economisch nieuws‎ > ‎Archief 2010‎ > ‎Archief 2008‎ > ‎

Oostende promoot zich als studentenstad

Geplaatst 9 nov. 2010 07:21 door admin Oostendewerkt.be   [ 9 nov. 2010 07:21 bijgewerkt door Nathalie De Weerdt ]

Met een reeks kortingen voor studenten, een Student Welcome Party en twee handige gidsen wil de badstad zich nog meer profileren als studentenstad.

De verschillende acties rondom Oostende Studentenstad werden drie jaar geleden opgestart. 'We investeren 12.000euro in verschillende acties. Hier zijn tenslotte twee hogescholen. Met het initiatief willen we de studenten die uit andere steden naar Oostende komen met een reeks kortingen en activiteiten in de watten leggen en ook een signaal geven dat Oostende niet de grootste, maar een van de leukste studentensteden is met veel mogelijkheden tot cultuurbeleving én ontspanning', zo duidt onderwijsschepen Martine Lesaffre sde campagne in Het Nieuwsblad.

Ze kreeg de eerste exemplaren van de stadsgids voor studenten (Brugge en Oostende) en van een eigen Oostendse gids overhandigd. Hanne Bossaer (Hogeschool West-Vlaanderen) wijst er op dat studenten niet enkel fuiven: 'Studenten krijgen met de sport- en cultuurcheque kortingen. Dit jaar doet ook het Kursaal mee met de actie en kunnen studenten goedkoper terecht in de bioscoop, stedelijke musea en bij een hele reeks culturele manifestaties.'

Comments