Economisch nieuws‎ > ‎Archief 2010‎ > ‎Archief 2008‎ > ‎

Oostende krijgt 'wellness'-opleiding

Geplaatst 9 nov. 2010 07:15 door admin Oostendewerkt.be   [ 9 nov. 2010 07:15 bijgewerkt door Nathalie De Weerdt ]

Tegen 2010 wil Howest in de campus in Oostende starten met een volwaardige, driejarige opleiding tot 'wellnesscoach'. 'In Oostende hebben we de ruimte en er is veel vraag naar bij de studenten', zegt directeur Lode De Geyter. Dat meldt Tom Le Bacq in Het Nieuwsblad.

Wellness, sauna's, relaxatie en lichaamsverzorging: de hype dringt tot in de West-Vlaamse hogescholen door. Howest biedt vanaf dit jaar het keuzetraject 'wellnesscoach' aan binnen haar bacheloropleiding ergotherapie. Het moet de studenten opleiden om 'mensen beter te begeleiden in hun levensstijl'.

Wie aan die richting afstudeert, zal terecht kunnen in wellness- en saunacentra, maar ook in ziekenhuizen en rusthuizen, waar steeds meer aandacht uitgaat naar het welzijn van de bewoners.

'We zullen de opleiding opsplitsen in een richting beauty en lichaamsverzorging, en in een richting gezondheidspreventie', zegt De Geyter.

De interesse bij studenten is alvast zeer groot. Het keuzetraject wellnesscoach, dat in Kortrijk gegeven wordt, is bij zijn eerste jaar dit jaar meteen een groot succes. 'In Oostende zullen we de ideale locatie hebben voor de volwaardige richting', zegt De Geyter. 'Er is nog plaats genoeg in onze gebouwen.'

Tegen 2010 moet de driejarige opleiding van start gaan. Het Economisch Huis Oostende werd gevraagd mee te zoeken naar een geschikte locatie. Howest is lid van de Economische Raad Oostende.

Comments