Economisch nieuws‎ > ‎Archief 2010‎ > ‎Archief 2008‎ > ‎

Ondervoorzitter Economisch Huis Oostende nieuwe voorzitter BENELUXPARLEMENT

Geplaatst 9 nov. 2010 07:22 door admin Oostendewerkt.be   [ 9 nov. 2010 07:22 bijgewerkt door Nathalie De Weerdt ]

Bart Tommelein (Open Vld) mag zich de komende twee jaar voorzitter van het Beneluxparlement noemen. De plenaire vergadering verkoos hem zaterdag in Luxemburg unaniem.

Het Beneluxparlement telt 49 parlementsleden. Het gaat telkens om 21 leden uit België en Nederland en zeven leden uit Luxemburg. Het parlement adviseert de regeringen van de drie landen over problemen met betrekking tot de Economische Unie die de Benelux vormt. De volgende twee jaar zal de Kamerfractieleider van de Vlaamse liberalen de voorzittershamer vasthouden.

"Het Beneluxparlement is de stuwende kracht achter de grensoverschrijdende samenwerking tussen de drie landen. Ik wil de volgende twee jaar het Beneluxparlement meer dan ooit die voortrekkersrol laten vervullen", stelt Tommelein zaterdagnamiddag.

Hij wijst erop dat vorige week reeds een samenwerkingsakkoord met Nordrhein-Westfalen en de Benelux werd ondertekend. "Wij zullen ook samenwerking nastreven met andere grensregio's, zoals bijvoorbeeld met Nord-Pas de Calais"

Bart Tommelein is in Oostende voorzitter van de gemeenteraad en ondervoorzitter van het Economisch Huis Oostende.

Comments