Economisch nieuws‎ > ‎Archief 2010‎ > ‎Archief 2008‎ > ‎

Nieuwe werven op Plassendale II vorderen snel

Geplaatst 9 nov. 2010 07:12 door admin Oostendewerkt.be   [ 9 nov. 2010 07:12 bijgewerkt door Nathalie De Weerdt ]

Fire Technics

Fire Technics nv, constructeur van brandweervoertuigen, leverancier van rollend brandweermaterieel en invoerder van Magirus en Rosenbauer brandweervoertuigen is volop bezig met de bouw van een nieuw complex in de Solvaylaan te Plassendale II.

In de Solvaylaan werd een perceel aangekocht van 1,5ha, waarop een werkplaats, met testruimte voor pompen en hoogwerkers/ladders en burelen komt. Op vandaag werken zo’n 20-tal mensen voor Fire Technics.

Met de verhuis naar Plassendale II zal de tewerkstelling op termijn sterk toenemen tot zo’n 50 personen.

Snoep- en Horecacenter Lingier

Snoep- en Horecacenter Lingier werd gesticht in 1922. Aanvankelijk werd gestart met de productie van snoep op artisanale wijze. In de jaren ’60 stapte men over naar een groothandel van snoepwaren.

Begin 2000 werden de activiteiten uitgebreid naar horeca en belevering van de ganse kust. In 2001 werd een eigen winkel opgericht te Middelkerke, in 2006 volgde een nieuwe vestiging te Blankenberge.

Gezien de sterke evolutie van het bedrijf werd in 2008 besloten een centraal distributie-magazijn te bouwen op Plassendale II. Op termijn zou hiermee een tewerkstelling gemoeid zijn van zo’n 30-tal personen.

Comments