Economisch nieuws‎ > ‎Archief 2010‎ > ‎Archief 2008‎ > ‎

Loon blijft belangrijkste reden om te blijven of vertrekken

Geplaatst 9 nov. 2010 07:21 door admin Oostendewerkt.be   [ 9 nov. 2010 07:21 bijgewerkt door Nathalie De Weerdt ]

Loon blijft de motivator bij uitstek voor de Belgische werknemer. Dat blijkt uit een onderzoek van carrièrewebsite Monster en de Universiteit Antwerpen (UA). Volgens hen ontkracht het onderzoek het beeld dat trends als flexibel werken, dicht bij huis werken of de balans werk/privé doorslaggevend zouden zijn.

Het onderzoek geeft aan dat betere financiële voorwaarden voor 43 procent van de Belgen de voornaamste reden blijken om te kiezen voor een andere werkgever.

Hetzelfde zien Monster en de UA bij tegenvoorstellen wanneer een werknemer overweegt te vertrekken: 49 procent zou toch blijven voor meer loon. De studie verdeelt de werkende Belg in drie categorieën: van zeer trouwe werknemers (57,5 procent) over twijfelaars die wel eens over het muurtje kijken (37 procent) tot 'switchers' die actief op zoek zijn naar een andere job (5,2 procent). Werknemers met kinderen blijken loyaler dan de gemiddelde werkende Belg.

Trouwe werknemers zijn gemiddeld 40 jaar, hebben twee tot drie andere jobs achter de rug en werken al 14 jaar bij hun huidige werkgever. Twijfelaars zijn gemiddeld 38 jaar, hebben drie tot vier andere jobs achter de rug en werken al 10 jaar bij hun werkgever. Switchers zijn gemiddeld 36 jaar, hebben vijf andere jobs achter de rug en werken 5 jaar op dezelfde plaats. Switchers blijken vooral vrouwen zijn, komen voornamelijk uit Wallonië en Brussel en zijn vaak 35 tot 44 jaar.

Belg niet getrouwd met werkgever

'De Belg is trouw, maar niet getrouwd met zijn werkgever', besluit Bernard Hensmans van Monster. 'Belgen zijn niet geneigd om weg te gaan, maar iedereen staat wel open voor andere jobs.'

Volgens Hensmans is vooral de levensfase bepalend: zo maken kinderen en een hypotheek werknemers eerder honkvast. Rond de leeftijd van 40 zijn mensen echter vaak op zoek naar een nieuwe impuls voor hun carrière - voor ze 50 zijn.

Wanneer ze een overstap overwegen, hechten trouwe werknemers ook belang aan flexibele werkuren en dicht bij huis werken, maar met cijfers rond de 10 procent liggen die ver achterop het belang van het loon. Wanneer ze blijven, spelen werkdruk en doorgroeimogelijkheden een belangrijke rol. Ook voor switchers komt loon op eerste plaats, op afstand gevolgd door werkzekerheid, flexibele werkuren, dicht bij huis werken, doorgroeimogelijkheden, aantrekkelijk werk, vrijheid op het werk en werksfeer.

Hensmans besluit dat de werkgevers aandacht moeten hebben voor de levensfase waarin hun werknemers zich bevinden. 'In de eerste plaats moet het verloningspakket goed zitten. Pas als die voorwaarde is vervuld, zijn zachtere motivatoren efficiënt.'

Voor het onderzoek vulden 1.228 bedienden tussen 25 en 45 jaar de online enquête in. Hun attitude is in kaart gebracht aan de hand van de huidige situatie, niet in functie van hun volledige loopbaan.

Comments