Economisch nieuws‎ > ‎Archief 2010‎ > ‎Archief 2008‎ > ‎

Kredietcrisis treft en transportbedrijf op drie

Geplaatst 9 nov. 2010 07:12 door admin Oostendewerkt.be   [ 9 nov. 2010 07:12 bijgewerkt door Nathalie De Weerdt ]

Al 34 procent van de transportbedrijven wordt getroffen door de kredietcrisis en volgens 48 procent van de transportbedrijven zal dat percentage de komende maanden nog toenemen. Binnen de sector hebben vooral het toerisme en het autovervoer onder de financiële crisis te lijden.

Dat blijkt uit een studie van kredietverzekeraar Atradius. De ondervraagde bedrijven in de transportsector verklaarden zeer bezorgd te zijn, ook al worden zij niet rechtstreeks aan de risico's en gevolgen van de subprime-crisis blootgesteld en maken zij nog maar weinig gebruik van de oplossingen om zich tegen het risico van wanbetaling te beschermen.

Volgens de studie beschermt 31 procent van de transportbedrijven zich momenteel tegen het risico van wanbetaling. Liefst 61 procent van de bedrijven uit de transportsector verwacht een inkrimping van de kredietmarkt op korte termijn, waardoor een verdere groeivertraging in zicht is.

'De stijgende financiële kosten, strengere financieringsvoorwaarden en het groeiende aantal wanbetalingen kunnen de ontwikkeling van bedrijven aanzienlijk beïnvloeden', aldus Claude Troussart, executive manager Risicoarbitrage van Atradius België/Luxemburg.

De studie werd uitgevoerd bij 2.500 bedrijven in 14 landen en 14 activiteitensectoren in Europa, Noord-Amerika en Australië en had betrekking op de verschillende aspecten en effecten van de kredietcrisis.

Comments