Economisch nieuws‎ > ‎Archief 2010‎ > ‎Archief 2008‎ > ‎

KPMG wil maar 3% claims L&H-gedupeerden aanvaarden

Geplaatst 9 nov. 2010 07:15 door admin Oostendewerkt.be   [ 9 nov. 2010 07:15 bijgewerkt door Nathalie De Weerdt ]

In het Gentse ICC is maandagmorgen het proces hervat over fraude bij het failliete spraaktechnologiebedrijf Lernout & Hauspie. Bedrijfsrevisor KPMG, dat eigenlijk voor de vrijspraak over de hele lijn gaat, overliep de burgerlijke partijstellingen en zegt dat slechts 3 procent van de geclaimde bedragen in aanmerking kunnen komen voor een eventuele schadeloosstelling.

Enkele gedupeerden dienden zich bij de start van de zitting opnieuw aan om zich burgerlijke partij te stellen. Daarna was KPMG aan het woord, dat net als Dexia van het half jaar lange reces gebruik heeft gemaakt om elke burgerlijke partijstelling afzonderlijk te onderzoeken. In totaal hebben 19.003 mensen en instellingen een dossier ingediend bij de griffie.

Ruim 3.700 van die dossiers mag het hof van beroep meteen al buiten beschouwing laten, pleitte advocaat Jozef Lievens, want die gedupeerden hebben geen enkel stuk ingediend om hun claim te staven.

KPMG ploos de voorbije maanden de dossiers uit van 15.245 aandeelhouders en stelde voor elk van hen aparte conclusies op. De burgerlijke partijen hadden claims ingediend voor in totaal 297 miljoen euro.

Comments