Economisch nieuws‎ > ‎Archief 2010‎ > ‎Archief 2008‎ > ‎

Koopt koning appartementen in Oostende?

Geplaatst 9 nov. 2010 07:22 door admin Oostendewerkt.be   [ 9 nov. 2010 07:22 bijgewerkt door Nathalie De Weerdt ]

Steeds meer elementen wijzen erop dat dé stadslegende van 2008 wel eens waar zou kunnen zijn. 'De koning heeft een volledig verdiep gekocht in de ICON-building', is een hardnekkig gerucht dat al maanden circuleert. Voor het eerst praten sommigen in Hety Nieuwsblad. Als het klopt worde de koning buurman van het Economisch Huis Oostende.

ICON is een gebouw op de wijk Hazegras, met 76 luxe-appartementen die tegen eind 2010 bewoond zullen zijn. Het gerucht dat in de wijk leeft en al de helft van Oostende is rondgegaan, maakt melding van de aankoop van twee volledige verdiepingen door leden van de koninklijke familie.

Tijdens het debat van Oostende Werft omzeilde burgemeester Jean Vandecasteele (SP.A) de vraag. 'Als ik het al zou weten, dan zou ik het niet mogen zeggen.' Bij zijn collega Bart Bronders klonk het iets anders: 'Ik weet het, maar ik mag het niet zeggen.'

Dat de koning er zelf zal komen wonen, is weinig waarschijnlijk. 'De aankoop wordt gezien als een investering. Als de akte verleden wordt en de hypotheek ingeschreven wordt, is de informatie publiek', zegt een bron.

Ook het verkoopkantoor van bouwpromotor Sleuyter heeft het gerucht al gehoord. 'Ik kan er niets over zeggen, maar waar rook is, is meestal ook vuur.' Topman Franklin Sleuyter is voorzichtig en principieel. 'Ik kan geen uitspraak doen over de klanten, want die hebben recht op privacy. Dat geldt ook als er zou gevraagd worden naar de identiteit van de eigenaar van een ander appartement.

Ik hoorde het gerucht ook, maar ik vind het niet plezant. Intussen heb ik echter leren leven met geruchten''.

Op het koninklijk paleis is persadviseur Pierre-Emmanuel De Bauw kort: 'We hebben over de zaak niets te zeggen en bevestigen noch ontkennen het bericht.

Als de koning er komt, kan hij binnenkort even binnenstappen in het Economisch Huis Oostende. Want dat zal zich in 2011 vestigen op de gelijkvloerse verdieping van Icon.

Comments