Economisch nieuws‎ > ‎Archief 2010‎ > ‎Archief 2008‎ > ‎

Kapitaalinjecties en kredieten geven Electrawinds groeimogelijkheden

Geplaatst 9 nov. 2010 07:22 door admin Oostendewerkt.be   [ 9 nov. 2010 07:22 bijgewerkt door Nathalie De Weerdt ]

Electrawinds wil op korte termijn 29mensen aanwerven en de capaciteit verdubbeld zien. Het energiebedrijf heeft nieuwe groeimogelijkheden door 50 miljoen euro kredieten van twee Franse banken en een kapitaalinjectie van twee investeerders. Dat melden de Corelio-kranten.

Het gaat Electrawinds, de grootste private speler in België voor hernieuwbare energie, voor de wind. 2009 wordt een productief jaar waarin acht windturbineparken operationeel worden of waarvan de bouw zal starten. De bouw van drie van deze nieuwe windmolenparken kreeg dinsdagavond het licht op groen, nadat het energiebedrijf een deal had gesloten met twee Franse banken voor kredieten van 50miljoen euro.

'De kredieten zijn bestemd voor vier windmolenparken in Bretagne. Drie daarvan worden volgend jaar gerealiseerd, de vierde in 2010. Het gaat om projecten die in de portefeuille zaten van Adeol, de Franse windenergieproducent die Electrawinds vorig jaar heeft overgenomen', zegt Marleen Vanhecke, communicatiemanager bij Electrawinds.

Electrawinds start volgend jaar voor het eerst een project in Oost-Europa, in Shabla aan de Zwarte Zee. Bulgarije wordt zo na België, Frankrijk en Italië het vierde land waar het energiebedrijf actief is.

De nieuwe kredieten uit Frankrijk zijn niet het enige goede nieuws in de John Cordierlaan waar de hoofdzetel van Electrawinds zich bevindt. Twee investeerders, Gimv en DG Infra+, stappen in het kapitaal van Electrawinds voor 30miljoen euro. 'Gimv en DG Infra+ zijn ervaren investeringspartners met een sterk zakelijk inzicht op zowel de lokale als de internationale markt. Ze zijn een mooi visitekaartje voor ons bedrijf en dat schept extra vertrouwen bij al wie met ons samenwerkt voor de ontwikkeling van nieuwe projecten', vertelt Marleen Vanhecke.

Door deze tweede kapitaalinjectie van het jaar kan het groenestroombedrijf in volle expansie zijn groei verzekeren. 'Voor het eerste kwartaal van 2009 staan er al 29vacatures open. Door de forse uitbreiding van onze windafdeling en de ingebruikname van de biostoomcentrale volgende zomer zal het geïnstalleerd vermogen van Electrawinds in 2009 bijna verdubbelen tot zowat 150MW.'

De investeringen en kredieten zijn een opmerkelijk feit in moeilijke economische tijden, maar volgens Electrawinds is dit niet verwonderlijk. 'Er is heel veel vertrouwen in hernieuwbare energie vandaag en het is technisch bewezen dat het voor onze partners interessante investeringen zijn. De kapitaalinjecties betekenen voor ons een enorme boost qua investeringen en tewerkstelling', aldus nog Marleen Vanhecke.

Comments