Economisch nieuws‎ > ‎Archief 2010‎ > ‎Archief 2008‎ > ‎

Kapellestraat blijft scoren als winkelstraat

Geplaatst 9 nov. 2010 07:22 door admin Oostendewerkt.be   [ 9 nov. 2010 07:22 bijgewerkt door Nathalie De Weerdt ]

De Kapellestraat in het stadscentrum van Oostende blijft goed scoren als winkelcentrum. Dat blijkt uit cijfers van het onderzoeksbureau voor winkelvastgoed Fastigon, dat tweejaarlijks het aantal bezoekers in de belangrijkste Belgische winkelgebieden telt. De Kapellestraat, die dit jaar in onze krant werd verkozen tot beste winkelstraat van Vlaanderen, ontving net zoals twee jaar geleden gemiddeld 100.000 bezoekers per week.

Ter vergelijking: de Ooststraat in Roeselare telt 80.000 bezoekers per week, de Lange Steenstraat in Kortrijk 70.000. 'Wij hebben het grote voordeel dat onze straat als het ware recht in zee loopt. De mensen kunnen hier dus shoppen én uitwaaien aan zee', zegt Erik Van Lombergen, voorzitter van de Verenigde Handelaarsbonden.

'De Kapellestraat biedt de shoppers een unieke mix aan. Er zijn kleinhandelaars zoals bakkers, slagers en groenteboeren, speciaalzaken, tearooms en winkelketens, en als het Mercatorpand straks gerenoveerd wordt, zullen we er een extra troef bij krijgen. Bovendien zijn de winkels ook op zondag open en is de winkelstraat bijzonder gemakkelijk te bereiken met het openbare vervoer.

Zowel met de trein, de bus als de tram geraak je op wandelafstand van de Kapellestraat. Klachten zijn er niet. De straat is vernieuwd en in perfecte staat. Enkel de verlichting kan nog wat beter, maar daar wordt werk van gemaakt', aldus nog Erik Van Lombergen.

Comments