Economisch nieuws‎ > ‎Archief 2010‎ > ‎Archief 2008‎ > ‎

JCI wil bedrijfsleven en kunstwereld samenbrengen

Geplaatst 9 nov. 2010 07:21 door admin Oostendewerkt.be   [ 9 nov. 2010 07:21 bijgewerkt door Nathalie De Weerdt ]

Het Oostendse stadsbestuur ontving een delegatie van JCI Oostende, de lokale afdeling van de Junior Chamber International. De jonge ondernemers stelden hun projecten voor rond 'toegankelijkheid van horecazaken' en 'kunst en cultuur'.

'JCI wil dat andersvaliden die op stap gaan aan de kust gemakkelijker toegang krijgen in de horecazaken. Er komt een handige brochure met zaken die goed toegankelijk zijn', vertelt Els Vermout van JCI in Het Nieuwsblad.

Het belangrijkste project van de Oostendse ondernemers draait dit jaar rond kunst. JCI wil het bedrijfsleven en bekende Oostendenaars in contact brengen met de kunstwereld. 'Bedoeling van het project is een productie, kunstwerk, cd of fotoreportage van een jonge artiest te financieren. De winnende artiest zal zijn werk in het jaar 2010 in Oostende kunnen tentoonstellen.'

'Om dit project te realiseren, zullen we aan bekende Oostendenaars vragen om een werkje te schilderen op doek. De kunstwerkjes laten we sponsoren door Oostendse bedrijven. De werken worden tentoongesteld, er wordt een kunstboek uitgegeven en er wordt een veiling georganiseerd om de werken te gelde te maken', aldus nog Els Vermout.

Comments