Economisch nieuws‎ > ‎Archief 2010‎ > ‎Archief 2008‎ > ‎

Handelaars kunnen winkel laten doorlichten

Geplaatst 9 nov. 2010 07:22 door admin Oostendewerkt.be   [ 9 nov. 2010 07:22 bijgewerkt door Nathalie De Weerdt ]

Resoc Oostende heeft met de provincie en het Innovatiecentrum West-Vlaanderen een zeer interessant uitgewerkt voor de kleinhandelaars in het arrondissement Oostende. Vijftig winkels kunnen een doorlichting laten uitvoeren van hun handelszaak. Voor de stad Oostende werd het Economisch Huis Oostende gevraagd dit te begeleiden.

Zo’n doorlichting houdt in dat specialisten met de handelaars samen zitten en de handelszaak evalueren (klanten, fiscaal beleid, tewerkstelling, reclame, organisatie) en samen uitzoeken hoe men kan innoveren. Alles gebeurt in vertrouwen. De specialisten tonen ook hoe gelijkaardige kleinhandelszaken buiten de regio de zaken aanpakken.

Deze doorlichting heeft een waarde van 2.000 euro (na groepskorting) maar kost de handelaar zelf maar 150 euro.

Europa, Vlaanderen en Resoc betalen de rest van de factuur.

Van de vijftig kleinhandelaars mogen er twintig uit Oostende komen. Op woensdag 7 januari 2009 om 19.30 zal er op het Wapenplein bij Unizo een infomeeting zijn waarop elke handelaar uitgenodigd is.

Voorzitter Bart Bronders van Resoc engageert zich dat hij geld zal zoeken voor een extra sessie indien er meer dan 20 Oostendse kandidaten zijn. In Oudenburg bijvoorbeeld is er al meer vraag dan aanbod.

Info: Gunther Vanpraet op 0475-270636

Comments