Economisch nieuws‎ > ‎Archief 2010‎ > ‎Archief 2008‎ > ‎

Grote winkelketen moet Mercatorpand doen opleven

Geplaatst 9 nov. 2010 07:22 door admin Oostendewerkt.be   [ 9 nov. 2010 07:22 bijgewerkt door Nathalie De Weerdt ]

Schepen van Ruimtelijke Ordening Bart Bronders (SP.A) heeft een bouwvergunning verleend aan de nieuwe eigenaars van het Mercatorpand. 'Er komt één grote winkelketen die volgende zomer opent', kondigde eigenaar Peter Marchand aan in Het Nieuwsblad.

Het Mercatorpand werd ruim twintig jaar geleden geopend in de gebouwen van de voormalige ijzerwinkel Valcke Freres. Het was het eerste grote winkelcentrum van de stad. Vooral de laatste vijf jaar ging het echter in snel tempo achteruit omdat er veel verschillende eigenaars waren en er geen dynamisch beleid meer werd gevoerd. De komst van een moderner en dynamischer winkelcentrum in het feest- en cultuurpaleis gaf wellicht de definitieve doodsteek.

'Er was heel wat leegstand en het was niet meteen een visitekaartje voor onze stad. De nieuwe bouwvergunning laat toe dat er opnieuw één grote winkelruimte van gemaakt wordt en is een unieke kans om een grote naam in de shoppingwereld aan te trekken voor onze stad. De renovatie zal een goede zaak zijn voor de Kapellestraat en voor heel de shoppingstad', zegt schepen Bart Bronders, die ook aankondigde dat het pand in zijn oorspronkelijke toestand hersteld zal worden. De nieuwe eigenaars zijn de familie Marchand, die al eigenaar zijn van het pand en die momenteel koopopties lanceren op winkels.

'We investeren vijftien miljoen euro in het Mercatorpand en voeren volop onderhandelingen met drie ketens. Het is de bedoeling dat één grote winkelketen vanaf 1augustus zijn intrek neemt in het pand van 3.200 vierkante meter. De verbouwingen starten in januari en zullen klaar zijn tegen mei. Eind dit jaar sluiten alle winkels en rond 1augustus opent de nieuwe keten dan haar deuren', verduidelijkt eigenaar Peter Marchand.

Comments