Economisch nieuws‎ > ‎Archief 2010‎ > ‎Archief 2008‎ > ‎

Grote bedrijven lopen warm voor Oostende

Geplaatst 9 nov. 2010 07:21 door admin Oostendewerkt.be   [ 9 nov. 2010 07:21 bijgewerkt door Nathalie De Weerdt ]

De stad Oostende valt in de smaak bij (inter-)nationale bedrijven. Vaillant nv, marktleider in verwarmingstechnologie, huurt volgende week heel het Kursaal af en heeft 670 hotelkamers geboekt om haar 60ste verjaardag te vieren. Dat meldt Het Nieuwsblad.

Enkele weken nadat aircoproducent Daikin er haar 35ste verjaardag vierde wordt het Kursaal zaterdag opnieuw helemaal ingepalmd. Vaillant nv, marktleider in gasketels, heeft het evenementengebouw helemaal afgehuurd naar aanleiding van het zestigjarige bestaan.

Vaillant werd 135 jaar geleden opgericht in Duitsland. De Belgische afdeling telt 350 medewerkers en heeft een omzet van 110 miljoen euro. In onze regio is het bedrijf al negentien jaar bekend als een van de hoofdsponsors van Cercle Brugge. Dat het bedrijf met hoofdzetel in Drogenbos voor Oostende en het Kursaal kiest is niet toevallig. Commercieel directeur Marc Tanghe woont in Koekelare en bracht zijn jeugdjaren door in de badstad.

'Oostende is de Koningin der badsteden en het Kursaal heeft een prachtige uitstraling', zegt Tanghe. Productiehuis AcTVty uit Jabbeke kleedt volgende week het Kursaal helemaal in. De Delveauxzaal, de Ridderzaal, de erehal en de Ostend Queen worden ingenomen voor een galadiner, het auditorium voor een optreden van Arno. 'We hebben heel wat medewerkers uit Wallonië, dus Arno is de ideale man om iedereen te entertainen. In totaal zullen 1.800 personen het feest bijwonen, en daarvoor hebben we 670 hotelkamers geboekt. Als je bedenkt dat heel wat werknemers al van 's morgens in Oostende zullen zijn of ook een kamer bijgeboekt hebben, dan is onze verjaardag ook belangrijk voor Oostende', aldus Marc Tanghe.

Volgens Peter Craeymeersch, algemeen directeur van Toerisme Oostende, is het bezoek van dergelijke grote bedrijven een meerwaarde voor de stad. 'We werken binnen onze Mice-afdeling al jaren heel hard om bedrijven naar Oostende te lokken. Buiten het hoogseizoen zijn congressen en seminaries of feesten heel belangrijk als alternatief voor recreatief toerisme. Samen met de horecasector, het Kursaal en andere partners zitten we vaak rond de tafel om deze doelgroep aan te spreken. Het doet ons dan ook plezier dat de inspanningen lonen en bedrijven als Vaillant voor Oostende kiezen', besluit Peter Craeymeersch.

Comments