Economisch nieuws‎ > ‎Archief 2010‎ > ‎Archief 2008‎ > ‎

Electrawinds plant windturbine naast nieuw kantoorgebouw

Geplaatst 9 nov. 2010 07:21 door admin Oostendewerkt.be   [ 9 nov. 2010 07:21 bijgewerkt door Nathalie De Weerdt ]

Electrawinds heeft samen met drukkerij Goekint Graphics het West-Vlaams Charter Duurzaam Ondernemen ondertekend. Als bedrijf dat hernieuwbare energie produceert, geeft Electrawinds het goede voorbeeld door straks op het bedrijfsterrein een windturbine te bouwen.

'Via onze dochteronderneming Electrawinds Solar hadden we al onze eerste stappen gezet in deze thematiek. Vandaag zijn we fier met de holding zelf dit charter te ondertekenen en we hebben de ambitie om straks ook de biostoomcentrale te laten aansluiten bij dit initiatief', zegt Luc Desender, gedelegeerd bestuurder van Electrawinds in de Coreliokranten.

Het Oostendse bedrijf wil als producent van hernieuwbare energie het komende jaar een voorbeeldfunctie vervullen en het actieplan in realiteit omzetten. 'We willen naast het nieuwe kantoorgebouw in de John Cordierlaan een windturbine plaatsen die een gedeelte van de energievraag van de holding kan opvangen. Deze turbine zal naast de autosnelweg ook een sensibiliserend effect hebben. We hopen dat andere bedrijven ons voorbeeld zullen volgen', aldus Desender.

Het actieplan richt zich ook sterk naar het personeel. 'De voorbije drie jaar zijn we van 8 naar 135 medewerkers geëvolueerd. We zullen bijkomend investeren in de opleiding van onze mensen zodat iedereen professioneel kan doorgroeien. De vorming van het personeel zal gebeuren op basis van een uitgebreid functie- en competentieprofiel dat we zullen opstellen. Dit alles moet resulteren in mensvriendelijker ondernemen', aldus nog Luc Desender.

Comments