Economisch nieuws‎ > ‎Archief 2010‎ > ‎Archief 2008‎ > ‎

Een boek dat ruikt naar wafels

Geplaatst 9 nov. 2010 07:21 door admin Oostendewerkt.be   [ 9 nov. 2010 07:21 bijgewerkt door Nathalie De Weerdt ]

Alles wat u altijd al wou weten over de Brusselse wafel, maar nooit durfde te vragen. Dat is het uitgangspunt van Brusselse Wafels. Om te backen dicke wafelen , het eerste boek over de geschiedenis van de Brusselse lekkernij.

Volgens de initiatiefnemers is de Brusselse wafel bekend van Japan tot Amerika, maar van zijn geschiedenis was tot op heden toch vrij weinig bekend. De vier auteurs doorzochten daarom oude kookboeken en archieven, bibliotheken en musea. Daarnaast noteerden ze verhalen uit de bakkers- en kermiswereld.

Het 128 pagina's tellende boek, dat het uiterlijk en zelfs de geur heeft van een wafel, schetst een beeld van de eerste 'dicke waefelen' in onze contreien.

Wanneer en door wie de term 'Brusselse wafel' voor het eerst werd gebruikt, wordt ook onthuld. Daarnaast biedt het boek een overzicht van de eerste recepten en hoe ze evolueerden. Verder geeft men onder andere nog antwoord op de vragen waarom een stripalbum van Nero altijd eindigt met een gezellige wafelenbak en waar men tegenwoordig nog verse Brusselse wafels kan eten.

Comments