Economisch nieuws‎ > ‎Archief 2010‎ > ‎Archief 2008‎ > ‎

Edelweiss - Smet Jet marktleider

Geplaatst 9 nov. 2010 07:16 door admin Oostendewerkt.be   [ 9 nov. 2010 07:16 bijgewerkt door Nathalie De Weerdt ]

Het Oostendse bedrijf Edelweiss is gefusioneerd met Smet Jet, een belangrijke speler op het vlak van industriële reiniging. De groep zal 250 werknemers tellen en de West-Vlaamse knowhow op het vlak van tankreiniging wordt voortaan een Belgische topspeler.

Edelweiss werd gesticht door Yves Van Nevel die met zijn schoonvader in 1988 de ruim- en ontstoppingsdienst F&A Sanders overnam. 'We zijn actief bij particulieren, bedrijven en de overheid. Sinds 1993 hebben we onze activiteiten uitgebreid met industriële reiniging en het reinigen van brandstoftanks werd al gauw één van onze specialiteiten. Edelweiss beschikt over een havenontvangstinstallatie met mobiele ondersteuning om afvalstoffen van schepen te verwerken.

We bezitten ook een erkenning voor het behandelen van afvalstoffen. In Oostende en Zeebrugge betekent dit in de praktijk dat de meeste havengebonden bedrijven en rederijen een beroep doen op ons voor het ophalen van afvalstoffen op hun schepen', zegt Yves Van Nevel in Het Nieuwsblad aan Edwin Fontaine.

Het aantal werknemers steeg van drie naar zestien en de firma draaide een omzet van 1,3 miljoen euro. 'In 2003 werden we als grote lokale speler overgenomen door Smet Jet. In tegenstelling tot andere bedrijven waar de oprichters kort na de overname van het toneel verdwijnen, is dat bij ons niet gebeurd. Sinds de overname door Smet Jet werd 1,6miljoen euro geïnvesteerd in nieuwe wagens en kantoren. De overname resulteerde in een omzetstijging naar 3,2miljoen euro en er zijn 25 mensen aan de slag.'

Het Oostendse bedrijf zette een volgende stap en fusioneerde zopas met Jet Inter uit Charleroi en Smet Jet. Yves Van Nevel: 'Het betekent dat onze kennis op het vlak van tankreiniging nu nationaal kan worden aangeboden aan alle klanten. We zijn marktleider in België. Nu de fusie gerealiseerd is, maakt Edelweiss tien procent uit van de nieuwe groep. Het biedt voor ons ook doorgroeimogelijkheden.'

Comments