Economisch nieuws‎ > ‎Archief 2010‎ > ‎Archief 2008‎ > ‎

Economisch Huis Oostende ondersteunt jongerenproject Cult and Colours

Geplaatst 9 nov. 2010 07:12 door admin Oostendewerkt.be   [ 9 nov. 2010 07:12 bijgewerkt door Nathalie De Weerdt ]

Ontstaan evenement

Vorig jaar organiseerde schepen van stadsvernieuwing Bart Bronders (SP.A) enkele ronde tafels met jongeren die wonen en/of uitgaan in het stadscentrum in Oostende waarbij hij hen peilde naar hun verwachtingen over wonen, werken en leven in Oostende.

Naar aanleiding van deze gesprekken merkten de jongeren op dat ze tevreden zijn dat Bart Bronders het kursaal schitterend had laten renoveren maar dat zij geen kans maakten om er ooit op te treden, gezien dit een te dure operatie is voor amateurs.

Bart Bronders heeft hen de kans gegeven om het auditorium gratis te kunnen krijgen, zodat de Oostendse jongerengroepjes ook eens kunnen proeven van de vele mogelijkheden die het auditorium in het kursaal biedt.

Meer dan een concert

Organisatoren Enis Adjini en Selina Lachat: ,,Cult en Colors biedt in de eerste plaats aan heel wat jonge Oostendse groepjes de unieke kans om eens in het Kursaal te kunnen optreden. Meer het is meer dan dit. De bedoeling van de show is ook dat de jeugd van Oostende meer met elkaar werkt en elkaar leert kennen, ongeacht de achtergrond, cultuur, religie, …

Die samenwerking is ook een bewijs dat de Oostendse jeugd zich vooral niet bezondigt aan zinloos geweld. Maar dat Oostende een talentvolle stad, is met jongeren die zicht er voor inzetten.

De show

De show is een urbanshow, omdat dit zeer populair bij de hedendaagse jongeren ligt.

Het is een variatie van muziek van R&B, hiphop, modern, funky, …

Er zijn 2 dj's die deelnemen aan het project, 1 ervaren en 1 die bezig is stilaan te groeien ( Dj Shine en Dj Osiris

Er zijn 3 dansgroepen die meedoen Turbo (Turbo dance cool, NAISS), Twins (moderne dans: hiphop) & Bounce Crew (van hiphop tot salsa).

Rope Skippin (act met springtouwen)

en 6 vocale performances DRL, Cash & Friends, G-one & Maxic, Luisa, 0pgedr0pt en Ozi-One

Praktisch

Zondag 7 september om 15 uur in het Kursaal.

Kaarten kosten 9 euro in vvk, 11 euro de dag zelf. Wie een kaart koopt in de Oostendse jeugdhuizen betaalt 5 euro.

Comments