Economisch nieuws‎ > ‎Archief 2010‎ > ‎Archief 2008‎ > ‎

Economisch Huis begeleidt onteigeningen Oosteroever

Geplaatst 9 nov. 2010 07:21 door admin Oostendewerkt.be   [ 9 nov. 2010 07:21 bijgewerkt door Nathalie De Weerdt ]

Op de wijkraad Vuurtoren was er slechts een matige opkomst voor een uiteenzetting over de toekomstplannen met de Oosteroever. Op de site is woonuitbreiding gepland.

Tegenstanders van die plannen beweren nochtans 'dat de problematiek ook in de wijk leeft', maar daar was op de wijkraad niets van te merken. De wijk ligt duidelijk niet wakker van wat er aan de overzijde van de Koninklijke Baan gebeurt, meldt Het Nieuwsblad.

.Filip Vanhaverbeke (autonoom gemeentebedrijf Stadshernieuwing), Bart Slabbinck (coördinator projectgroep Oosteroever) en burgemeester Jean Vandecasteele verschaften uitleg over de toekomstplannen. Er waren amper een dertigtal aanwezigen die slechts enkele vragen stelden.

Schepen van Lokale Economie Bart Bronders (SP.A) heeft intussen de 16 eigenaars van panden op de Oosteroever ontvangen of uitenodigd voor een persoonlijk gesprek. 'We streven naar herlokalisatie op de site waarbij ze slechts één keer moeten verhuizen met hun bedrijf. Bovendien zal het Economisch Huis ook de projecten op de Oosteroever van de autonome gemeentebedrijven Haven en Stadsvernieuwing Oostende coördineren.'

Comments