Economisch nieuws‎ > ‎Archief 2010‎ > ‎Archief 2008‎ > ‎

Cool Solutions verhuist en wordt groter

Geplaatst 9 nov. 2010 07:22 door admin Oostendewerkt.be   [ 9 nov. 2010 07:22 bijgewerkt door Nathalie De Weerdt ]

Cool Solutions heeft zes jaar na de oprichting een stevige plaats verworven op de markt van onbegeleide vracht. Met de verhuizing naar de logistieke zone op Plassendale 1 schrijft het jonge bedrijf binnenkort een nieuw hoofdstuk, vertelde het bedrijf aan Het Nieuwsblad.

Cool Solutions startte in 2002 en doet vervoer van goederen tussen de Benelux, Duitsland en Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk. Ze beschikken over een vloot van 250 trailers.

'Naast deze schuifzeilopleggers beschikken we over dertig koelvriesopleggers die ingezet worden voor transport tussen Nederland en het Verenigd Koninkrijk. Die trailers worden door ons beheerd, het effectieve vervoer met een truck gebeurt via onderaannemers. We hebben als bedrijf een bijkantoor in Rotterdam, vaak is het andersom', zegt oprichter Romuald Lagast.

Samen met Peter Simons startte hij het bedrijf dat dit jaar een omzet zal boeken van twintig miljoen euro en negentien mensen tewerkstelt. 'Aanvankelijk bestond onze activiteit uit het vervoer van gekoelde goederen, maar dat is inmiddels geëvolueerd. We zijn nu gespecialiseerd in internationaal transport. Onze klanten zijn voor zestig procent expediteurs en voor veertig procent grote industriële bedrijven, waaronder heel wat West-Vlaamse ondernemingen', zegt ook Peter Simons.

Vorig jaar startte Cool Solutions met een eigen tractiebedrijf met zestien trekkers. 'Door die eigen vloot zijn we minder afhankelijk van onderaannemers en het biedt ons groeimogelijkheden. Op onze huidige locatie aan de Hendrik Baelskaai kunnen we die vloot niet onderbrengen. De trucks staan nu in de omliggende straten.

Naast plaatstekort voor ons rollend materieel hebben we ook nood aan meer ruimte voor de kantoren. Vanaf juni 2009 willen we ook zelf het onderhoud doen voor onze vloot van 250 trailers. Ook dat zal plaats vragen. Om die redenen verhuizen we naar het logistiek park op Plassendale 1. We hebben er een terrein van 15.000 vierkante meter aan de Esperantolaan in concessie en kunnen daar vanaf volgend jaar al onze plannen realiseren.'

Er wordt 1,5miljoen euro geïnvesteerd. Peter Simons en Romuald Lagast geloven ook in de kracht van Haven Oostende. 'De expansie van ons bedrijf is uiteindelijk hier begonnen en dat vergeten we niet. We hopen dan ook dat Oostende, als gevolg van de havenuitbreidingswerken, verder kan groeien als rij-op-rij-afhaven.'

Comments