Economisch nieuws‎ > ‎Archief 2010‎ > ‎Archief 2008‎ > ‎

Club-supporter leidt sponsor Dexia

Geplaatst 9 nov. 2010 07:16 door admin Oostendewerkt.be   [ 9 nov. 2010 07:16 bijgewerkt door Nathalie De Weerdt ]

Ex-premier Jean-Luc Dehaene wordt de nieuwe voorzitter van de raad van bestuur van Dexia. Premier Yves Leterme maakte maandagnacht op een persconferentie de benoeming van de in de Vilvoorde wonende West-Vlaming Dehaene bekend. Volgens hem vormt de beslissing 'een krachtig signaal van vertrouwen voor de markt'.

Frankrijk schoof de 52-jarige bankier en huidig kaderlid van BNP Paribas Pierre Mariani naar voren. Hij wordt de nieuwe gedelegeerd bestuurder van de bankgroep en vervangt de opzij geschoven ceo Axel Miller. Mariani was begin jaren '90 nog kabinetschef van Nicolas Sarkozy toen die minister van Begroting was.

Letermes oog viel op gewezen eerste minister Jean-Luc Dehaene. Hij gaat de raad van bestuur van Dexia voorzitten, ter vervanging van Pierre Richard. De premier zei zeer fier te zijn dat Dehaene de opdracht aanvaardde. 'Hij kent de sector, zetelt in internationale groepen, kent de gemeentelijke belangen, heeft goede contacten met de aandeelhouders, kent de politiek en is een politiek zwaargewicht’’.

Dexia is ook hoofdsponsor van Club Brugge, waarvan Dehaene de bekendste supporter is. Dehaene is bestuurder in verschillende vennootschappen en is Europees parlementslid voor de CD&V.

Comments