Economisch nieuws‎ > ‎Archief 2010‎ > ‎Archief 2008‎ > ‎

Bekende FAG-mousses in spuitzak op de markt

Geplaatst 9 nov. 2010 07:22 door admin Oostendewerkt.be   [ 9 nov. 2010 07:22 bijgewerkt door Nathalie De Weerdt ]

De familie Ghesquiere van FAG Creative Foods besliste om de bekende 'mousses in spuitzak' voortaan ook aan te bieden aan de consument. Het bedrijf gaat ook fors uitbreiden, waardoor en een tiental jobs gecreëerd wordt. Dat meldt Het Nieuwsblad/b>

FAG Creative Foods werd in 1975 opgericht. Het bedrijf evolueerde van de productie van vleeswaren naar meer dan honderd producten, zoals visterrines. FAG won dit jaar de 'Golden Bridge Award', een prestigieuze Britse prijs. Ze kregen de prijs door de overname van een Franse concurrent en het creatief inspelen op de behoeften van de klanten. De prijs opende al enkele nieuwe deuren in Groot-Brittannië. Momenteel wordt 93 procent van de productie al geëxporteerd.

Tot nu toe waren de klanten vooral bedrijven, winkelketens, horeca en kleinhandel. Maar daar komt vanaf 2009 verandering in, want FAG zal een van de succesproducten ook aanbieden aan de consument. 'Het gaat om de mousses in spuitzak. Tot voor kort werden die alleen aan de horeca geleverd, maar er is grote vraag naar de zeven smaken die we via grootwarenhuizen tot bij de consument brengen', zegt Jos Ghesquiere die al acht jaar het bedrijf leidt.

Zijn broer Johan ontfermt zich over de productie. 'Het is niet steeds zichtbaar voor de Belgische consument, maar onze producten komen vaak onder andere labels op de markt. In Nederland loopt momenteel een proefproject in een grootwarenhuis met een volledig afgewerkte zalmterrine als voorgerecht voor twee personen. Tot nu toe waren er alleen terrines op de markt die de consument nog in porties moest verdelen', luidt het.

FAG Creative Foods haalt een omzet van 4miljoen euro en stelt twintig mensen tewerk. Sinds 2005 is de omzet verdubbeld door de uitbreiding van het assortiment en de overname van een Frans-Britse concurrent. Het succes van FAG zorgt ervoor dat de bestaande gebouwen aan de Plantijnstraat stilaan te klein worden. 'Zo zullen we in 2010 bijbouwen en breiden we uit naar vijfduizend vierkante meter. We verwachten een personeelstoename van tien mensen', besluit Jos Ghesquiere

Comments