Groep Versluys pakt uit met zes zeedijkprojecten

Geplaatst 9 nov. 2010 07:37 door admin Oostendewerkt.be   [ 9 nov. 2010 07:37 bijgewerkt door Nathalie De Weerdt ]

De Groep Versluys heeft zes nieuwbouwprojecten op de zeedijk op stapel staan. Dat schrijft de krant Het Nieuwsblad. Het zijn mogelijk de laatste dijkprojecten aan de middenkust, want de toplocaties met zicht op zee raken stilaan uitgeput. 'Er zijn nog twee opties, maar daarna is alles op', zegt Bart Versluys.

Bouwgroep Versluys is al 101 jaar actief als ruwbouwaannemer. In ruim een eeuw tijd werden meer dan 380 vastgoedontwikkelingen gerealiseerd aan de middenkust.

Momenteel staan er zes nieuwbouwprojecten langs de zeedijk op stapel: Coccinelle, Royal Albert, Vent de Sable en Royal Phare in Oostende, Eden in Blankenberge, en Casino in Middelkerke. 'Drie bouwprojecten zijn al gestart. Voor twee andere projecten hebben we een vergunning op zak. Enkel voor de Royal Phare zijn we nog aan het onderhandelen over de gevel', zegt Bart Versluys.

Het is uitzonderlijk dat de bouwgroep zes projecten met zicht op zee tegelijkertijd uitvoert. 'De laatste vijf jaar hebben we met Commodore en Villa Foch twee grote projecten langs de zeedijk in Oostende gebouwd. Daarvoor moet men al zestien jaar terugkeren voor een nieuwbouwproject met zicht op zee, de Point Break van Aimé Desimpel', zegt Versluys.

In de toekomst zal het steeds moeilijker worden om nieuwe appartementsgebouwen aan de zeedijk te realiseren. 'Groep Versluys is altijd op zoek naar de beste locaties en de zee is en blijft een topprioriteit. We zijn dagelijks op zoek naar oude gebouwen om op te kopen, maar projecten aan de zeedijk vinden, zal steeds moeilijker worden. Wij hebben nog twee mogelijkheden voor ogen, maar daarna zal alles op zijn.'

Panikeren doet Groep Versluys niet. 'Zoeken naar nieuwe projecten is een dagelijkse bezigheid. Een appartement in het centrum aan een park is ook een toplocatie. Verder hebben wij ook projectvoorstellen ingediend via een open wedstrijd voor enkele PPS-projecten zoals het Media Center en de Oosteroever', aldus Versluys.

De grootste gevolgen van de economische crisis zijn voor Bouwgroep Versluys intussen achter de rug. 'Vorig jaar hebben we zes maanden een zwakke verkoop gehad, maar die periode is voorbij. Door de BTW-verlaging van de regering, de goedkope hypothecaire leningen, de lage rente op het spaarboekje en doordat voor velen de beurs onbetrouwbaar is geworden, kiezen heel wat mensen voor vastgoed. We verwachten straks ook nog een tweede groep mensen die in vastgoed zullen investeren als de beurs zich genormaliseerd heeft, en ze hun geld terugwinnen', besluit Versluys.

Comments