GM verkoopt nieuwe auto's op eBay

Geplaatst 9 nov. 2010 07:41 door admin Oostendewerkt.be   [ 9 nov. 2010 07:41 bijgewerkt door Nathalie De Weerdt ]

De Amerikaanse autobouwer General Motors (GM) gaat vanaf dinsdag nieuwe auto's verkopen op de veilingsite eBay. Met het initiatief, dat maandag werd aangekondigd, wil GM zijn autoverkoop stimuleren, amper een maand nadat de groep onder de procedure voor gerechtelijke bescherming is uitgekomen.

Op 11 juli, de dag dat de zogenaamde Chapter 11-procedure afliep, die GM moest beschermen tegen zijn schuldeisers, kondigde de autoconstructeur zijn online autoverkoop al aan.

Maandag raakte bekend dat de site www.gm.ebay.com dinsdag online gaat. Het gaat om een proefproject dat beperkt blijft tot de Amerikaanse staat Californië. Consumenten zullen op het internet het aanbod van de 225 GM-concessiehouders in de staat kunnen raadplegen. Er worden meer dan 20.000 auto's te koop aangeboden.

Wie op de website terechtkomt zal 'vragen kunnen stellen, onderhandelen over de prijs en een financierings- en betalingsprogramma kunnen opzetten voor de aankoop van een nieuwe wagen met bouwjaar 2008, 2009 of 2010', verduidelijk GM in een persbericht.

Consumenten die interesse hebben in een auto, zullen kunnen kiezen om die ofwel meteen, tegen een vaste prijs aan te kopen, of om over de prijs te onderhandelen met de concessiehouders.

Comments