Fiscus sneller met aanslagformulieren

Geplaatst 9 nov. 2010 07:42 door admin Oostendewerkt.be   [ 9 nov. 2010 07:42 bijgewerkt door Nathalie De Weerdt ]

Dankzij de automatisering en het succes van het elektronische aangiftesysteem Tax-on-web is de fiscus dit jaar al in augustus begonnen met het versturen van de aanslagbiljetten voor de inkomsten van het jaar 2008. Vorige maand zijn al zo'n honderdduizend aanslagformulieren verstuurd, zegt directeur Yves Cappelier van de Federale Overheidsdienst Financiën in Het Nieuwsblad.

Tegen eind deze maand zouden ongeveer een miljoen van de ruim zes miljoen afrekeningen verstuurd moeten zijn. Ter vergelijking: vorig jaar werd er pas in september begonnen met de verzending en waren er tegen het einde van de maand maar zo'n 11.000 afrekeningen de deur uit.

Met de snellere verzending lost de fiscus een belofte in. In juli, net na het afsluiten van de aangiftetermijn, had Carlos Six, de directeur-generaal van de belastingen, al beloofd dat mensen die Tax-on-web gebruiken, sneller een afrekening zouden krijgen. Bedoeling was dat mensen met een eenvoudige aangifte die geld moeten terugkrijgen, dat bedrag nog voor het einde van het jaar op hun rekening zouden hebben staan. Cappelier ontkende gisteren dan ook dat het vooral mensen zijn die moeten bijbetalen, die al een afrekening in de bus kregen.

Comments