Fin.Co stapt in helikopters NHV

Geplaatst 9 nov. 2010 07:38 door admin Oostendewerkt.be   [ 9 nov. 2010 07:38 bijgewerkt door Nathalie De Weerdt ]

De investeringsmaatschappij Fin.Co van de familie Plouvier stapt in het kapitaal van het Oostendse helikopterbedrijf Noordzee Helikopters Vlaanderen (NHV). Dat schrijft De Tijd.

NHV mandateerde in de zomer van vorig jaar de zakenbank ING om een partner te vinden. Die moet de groei van de onderneming helpen te versnellen, via overnames of via een uitbreiding van de vloot van het bedrijf. Negen maand later blijkt de partner Fin.Co te zijn. In de luchtvaartsector heeft Fin.Co al een participatie in de Antwerpse vliegschool BAFA.

NHV verzekert in België de beloodsing van schepen van en naar de Vlaamse havens. Het haalt de helft van zijn omzet uit de offshoresector. Die omvat onder meer het transport van personen van en naar olie- en gasinstallaties en naar de offshore windmolenparken. NHV is ook actief in medische vluchten, taxidiensten, vervoer van vips en pleziervluchten.

Het Oostendse bedrijf werd twaalf jaar geleden opgericht dor gedelegeerd bestuurder Eric Van Hal, Jef De Kinder en William Wilford. NHV beschikt over een vloot van 13 helikopters en stelt bijna honderd mensen tewerk. Het bedrijf boekte vorig jaar een omzet van 19 miljoen euro.

Comments