Fides Petfood breidt activiteiten fors uit

Geplaatst 9 nov. 2010 07:42 door admin Oostendewerkt.be   [ 9 nov. 2010 07:42 bijgewerkt door Nathalie De Weerdt ]

Fides Petfood neemt de dierenvoedingactiviteiten van TNB over en breidt daardoor fors uit. Er wordt bijgebouwd en er komen extra werknemers, meldt Het Nieuwsblad.

Het Oostendse Fides Petfood, met een vestiging op de plaatselijke industriezone Plassendale 2, maakt deel uit van Groep Depre. Het moederbedrijf, Voeders Depré uit Beernem, is al zestig jaar actief in de sector van dierenvoeding. Het dochterbedrijf Fides Petfood werd pas begin 2006 opgericht, maar produceert nu al jaarlijks 15.000 ton hoogtechnologische honden- en kattenvoeding, goed voor een omzet van negen miljoen euro.

'Voor een productiebedrijf is flexibiliteit essentieel. Een juiste kostenberekening en inspelen op de wensen van de klant is zeer belangrijk', zegt algemeen directeur Dirk Buysse van Depre. Daarom kondigde Groep Depre aan dat het de petfoodactiviteiten van Trouw Nutrition Belgium (TNB) zal overnemen. Die firma produceert elk jaar 30.000 ton dierenvoeder.

'De overname betekent dat het commerciële team van TNB verhuist naar Fides Petfood. Er is een termijn van achttien maanden afgesproken waarin we de productiecapaciteit van 30.000 ton geleidelijk aan overhevelen naar Oostende. In Gent gaan er geen jobs verloren', zegt commercieel manager Lieven Miclotte.

In een eerste fase wordt in Oostende een derde ploeg ingeschakeld. Later komen er een tiental extra personeelsleden.

Plantmanager Kurt De Cock: 'In 2010 zullen we uitbreiden naar 45.000 ton. We plannen bovendien belangrijke investeringen ter waarde van vijf miljoen euro in een nieuwe productielijn en een nieuw magazijn. Het nieuwe gebouw zal een capaciteit aankunnen van 55.000 ton per jaar.'

Volgens Lieven Miclotte is er een mooie toekomst weggelegd voor het Oostendse bedrijf: 'De combinatie van onze moderne productie-eenheid en de geplande capaciteitsverhoging zorgen ervoor dat het Oostendse Fides Petfood een belangrijke Belgische speler wordt. De overname zorgt er zelfs voor dat we vanaf nu ook meespelen op Europees vlak.'

Comments