Fides Pet Foods verdubbelt tewerkstelling in Oostende

Geplaatst 9 nov. 2010 07:41 door admin Oostendewerkt.be   [ 9 nov. 2010 07:41 bijgewerkt door Nathalie De Weerdt ]

Group Depré, een familiale groep van bedrijven gespecialiseerd in hoog kwalitatieve dierenvoeding voor zowel nuts-, sport- als gezelschapsdieren, kondigt de overname aan van de petfoodactiviteit van Trouw Nutrition Belgium uit Gent. Dit is goed nieuws voor Oostende want hierdoor zal Fides Pet Food op Plassendale verdubbelen in tewerkstelling.

Group Depré behoort met een totale omzet van 170 miljoen euro en een directe tewerkstelling van 170 personen, verspreid over 4 productievestigingen in België, tot de top 5 in België.

Group Depré is actief in 2 sectoren van de dierenvoeding. Enerzijds produceert Group Depré industriële mengvoeders voor de intensieve veeteelt, anderzijds is het bedrijf actief in de markt van hobbyvoeding voor vogels, duiven, knaagdieren en neerhofdieren en petfoodproducten voor honden en katten.

De overname past binnen de strategische keuze van Group Depré om deze laatste activiteit verder uit te bouwen. Begin 2006 startte Group Depré via één van haar dochtervennootschappen, Fides Petfood, een volledig nieuwe en ultramoderne productie-eenheid op in Oostende.

Deze vestiging is gespecialiseerd in de productie van droge honden- en kattenvoeding, op maat gemaakt zowel voor eigen merken als voor diverse klanten in de distributiesector van hyper- en supermarkten en speciaalketens voor dier en tuin.

De nieuwste technologie werd toegepast en resulteerde in een modern en flexibel productieapparaat dat aan de hoogste kwaliteitsnormen beantwoordt. Het hart van de productie-eenheid is dan ook de volautomatische extruderlijn. Deze ver doorgedreven automatisering laat toe om een constant eindproduct te produceren.

Fides Petfood stelt momenteel 15 personen te werk en produceert op jaarbasis 15.000 ton honden- en kattenvoeders. Door de overname zullen binnenkort 15 bijkomende medewerkers aan de slag kunnen en zal de productie opgevoerd worden tot 45.000 ton.

Comments