Fag verkozen tot Vlaamse 'Kmo voor Kyoto'

Geplaatst 9 nov. 2010 07:30 door admin Oostendewerkt.be   [ 9 nov. 2010 07:30 bijgewerkt door Nathalie De Weerdt ]

Minister-president Kris Peeters heeft in Mol de titel 'Kmo voor Kyoto'-ambassadeur uitgereikt aan FAG Creative Foods. Het Oostendse bedrijf wordt gelauwerd voor de maatregelen die de onderneming neemt tegen de opwarming van de aarde.

De wedstrijd is een initiatief van Unizo, die de Vlaamse kmo's wou mobiliseren om maatregelen te nemen tegen de opwarming van de aarde. FAG werd genomineerd omwille van de systematische inspanningen op het vlak van energiebesparingen voor alle facetten binnen het bedrijf, zoals het productieproces, de verlichting, de koeling en de opvolging van het energieverbruik.

Vlaams minister-president Kris Peeters maakte gisterenavond in Mol de winnaar bekend. Het Oostendse bedrijf FAG Creative Foods mag zich voortaan 'Kmo voor Kyoto-ambassadeur' noemen.

FAG Creative Foods, gelegen in de Plantijnstraat in Oostende, vervaardigt creatieve producten zoals patés, mousses en terrines. De onderneming is een familiebedrijf dat in 1975 werd opgericht op het industrieterrein door Ferdinand Ghesquière. De bedrijfsoppervlakte werd in de laatste jaren verdubbeld en het personeelsbestand verhoogd van vijftien tot dertig personen. Voor FAG is het de tweede belangrijke prijs in enkele maanden tijd. Eind vorig jaar werd het gelauwerd als beste exportbedrijf naar het Verenigd Koninkrijk met de Golden Bridge Export Award.

Comments