Eén op twee vindt betere job na ontslag

Geplaatst 9 nov. 2010 07:24 door admin Oostendewerkt.be   [ 9 nov. 2010 07:24 bijgewerkt door Nathalie De Weerdt ]

'Werd jij ooit al eens ontslagen?' Meer dan zevenhonderd Jobat-lezers antwoordden positief op die vraag. Toch zegt zes op tien dat, hoewel het emotioneel best zwaar was, zijn ontslag de eerste stap was naar een betere job. Dat blijkt uit een enquête van Jobat en onderzoeksbureau Profacts.

Hoewel de periode na een ontslag financieel en emotioneel vaak zwaar is, zegt de helft van de werknemers dat zijn ontslag een positieve invloed heeft gehad op zijn loopbaan. Zestig procent voelt zich zelfs beter in zijn vel bij zijn nieuwe werkgever. "Er zijn twee grote redenen voor ontslag", reageert arbeidspsycholoog Hans De Witte. "Of het bedrijf is niet tevreden over jou of jij bent niet tevreden over je werkgever. Wie moet vertrekken uit onvrede zal eens zo gemotiveerd zijn om een job te zoeken die beter bij verwachtingen past."

Hinderpaal

Voor slechts drie op de tien was het ontslag een hinderpaal bij het vinden van een nieuwe job. Evenveel werknemers spreken van een ronduit negatieve invloed op hun carrière. Maar De Witte nuanceert: "Voor niet zo hooggeschoolde mensen met minder kansen op de arbeidsmarkt, die nu ook aan het krimpen is, kunnen die cijfers wel eens heel anders liggen."

Informatie en begrip zijn nog steeds de grote zwarte gaten tijdens ontslagprocedures. Niet meer dan vier op tien is tevreden over de uitleg die hij bij zijn C4 krijgt. Hoewel bij acht op de tien ontslagen de wettelijke verplichtingen gevolgd worden, is slechts de helft van wie ontslagen wordt te spreken over die regelingen. Volgens De Witte het gevolg van hoe bedrijven mensen behandelen. "Wie niet tevreden is, zal op den duur alle aspecten van zijn ontslag aanvechten." Het minst tevreden bij een ontslag zijn hogere kader- en directieleden.

Ontslag noodzakelijk

Meer dan één op tien werknemers vond zijn ontslag trouwens terecht. Bijna twee op tien vond het zelfs noodzakelijk. Bij een collectief ontslag ervaart 27 procent van de werknemers dat zo. "Het klinkt paradoxaal maar hoe meer inspraak je hebt in je ontslag, hoe meer je erachter zal staan. Bovendien weten mensen ook dat het crisis is", zegt De Witte.

Comments