Electrawinds opent eerste windturbinepark in Frankrijk

Geplaatst 9 nov. 2010 07:37 door admin Oostendewerkt.be   [ 9 nov. 2010 07:37 bijgewerkt door Nathalie De Weerdt ]

In tijden waar de Franse overheid een sterke greep krijgt op de Belgische energieproductie, opent de Oostendse groene stroomproducent Electrawinds komende zaterdag haar eerste windturbinepark in Plélan Le Grand, vlakbij Rennes in Bretagne.

Frankrijk is na België en Italië, het derde land waar Electrawinds operationele projecten heeft. Voor het groene stroombedrijf met hoofdzetel in Oostende wordt Frankrijk de voornaamste groeimarkt de komende jaren: Electrawinds bouwt in 2009 en 2010 nog 8 andere windturbineparken, allemaal in Bretagne. Twee daarvan worden nog dit jaar operationeel. Bovendien wordt ook de mogelijkheid onderzocht om te starten met biomassaprojecten.

Het windturbinepark in Plélan le Grand, Bretagne, telt 6 windturbines die samen groene stroom produceren voor het jaarverbruik van zowat 10 000 gezinnen. Dit project is een samenwerking tussen Electrawinds en Brocéliande Energies

Locales, kortweg BEL, een plaatselijke vereniging van enthousiastelingen die een eigen windturbinepark wilde ontwikkelen.

BEL vond geen enkele Franse industriële partner die bereid was een zekere onafhankelijkheid te garanderen. Electrawinds

was daar wel toe bereid en kocht zich slechts voor 65 procent in.

Comments