Een op de vier werknemers rekent op opslag

Geplaatst 9 nov. 2010 07:53 door admin Oostendewerkt.be   [ 9 nov. 2010 07:53 bijgewerkt door Nathalie De Weerdt ]

Een kwart van de werknemers denkt begin 2010 opslag te krijgen. 100 euro extra volstaat om te motiveren. Dat blijkt uit een onderzoek van Jobat en Profacts bij 7.018 werkende Vlamingen.

Als het op opslag aankomt, hebben werknemers weinig last van Vlaamse bescheidenheid. Negen op tien vinden van zichzelf dat ze een loonsverhoging verdienen. En dat zijn niet alleen werknemers die na jaren trouwe dienst hun sporen hebben verdiend. Zelfs het merendeel (70 procent) van wie hoogstens een half jaar aan de slag is, vindt dat zijn inzet financieel beloond mag worden. De meeste werknemers vinden opslag pas motiverend als het om een brutobedrag van minstens 100 euro per maand gaat.

Een op vijf Vlamingen is van plan om zelf naar zijn baas te stappen en extra loon te vragen. In de privésector loopt zelfs een derde met dat idee rond. Vooral in de consultancy (42 procent), communicatie en reclame (39 procent) en de informatica (39 procent) wordt er eind dit jaar om extra loon gevraagd. Bij de overheid stapt slechts 5 procent van de werknemers naar hun chef voor opslag.

Vooral consultants denken dat hun vraag om meer loon positief zal beantwoord worden. Vier op tien menen dat ze volgend jaar meer zullen verdienen. Ook in selectie- en uitzendkantoren (33 procent) en bij bankverzekeraars (32 procent) denken werknemers binnenkort opslag te krijgen.

Comments