Economisch Huis neemt zakelijke leiding cultuurstad op zich

Geplaatst 9 nov. 2010 07:42 door admin Oostendewerkt.be   [ 9 nov. 2010 07:42 bijgewerkt door Nathalie De Weerdt ]

Oostende, cultuurstad 2010' gaat zeer intensief samenwerken met het Economisch Huis, dat de zakelijke leiding en communicatie zal verzorgen.

De tijd dringt voor het belangrijke culturele project 'Oostende, cultuurstad 2010', waarbij Oostende de eerste cultuurstad van Vlaanderen wordt. Intendant Marc Lybaert werkt volop aan de invulling van het programma, waarbij niet alleen de culturele spelers, maar ook de Oostendenaars nauw betrokken zullen worden. Het programma wordt in november voorgesteld, zo meldt Het Nieuwsblad.

'Voor goede opvolging van contracten, vergunningen en aanvragen van meer dan honderd activiteiten is er een netwerk nodig', zegt cultuurschepen Nancy Bourgoignie (SP.A).

'Marc Lybaert blijft intendant, maar voor het zakelijke en de communicatie doen we een beroep op het Economisch Huis, dat expertise heeft op dat vlak. Het is een logische stap, want cultuur en economie gaan samen.'

Het team van Gunther Vanpraet en Ilse Snick is begin deze week aan de slag gegaan.

'Naast stadsvernieuwing en gezelligheid, onder meer dankzij de horeca, is een sterk cultureel imago zeer belangrijk om jonge mensen te houden en te lokken. Ook ondernemers en investeerders pakken naast de puur economische troeven van de regio steeds vaker uit met het culturele aanbod naar hun klanten en potentiële werknemers', zegt ook voorzitter Bart Bronders (SP.A) van het Economisch Huis.

Comments