Donderdagmarkt verhuist maand naar Vindictivelaan

Geplaatst 9 nov. 2010 07:43 door admin Oostendewerkt.be   [ 9 nov. 2010 07:43 bijgewerkt door Nathalie De Weerdt ]

De Stad aan Zee staat van 2 oktober tot 2 november helemaal in het teken van de Oktoberfoor. De wekelijkse markt verhuist daarom een maand naar de Vindictivelaan.

De Oktoberfoor brengt de komende maand 71 attracties naar de Groentemarkt, het Wapenplein, het Mijnplein en het Sint-Petrus- en Paulusplein in hartje Oostende. Met de Gravitron (Mijnplein), de Booster (Sint-Petrus- en Paulusplein), waarzegster Anika Theunisz (Mijnplein), een spooktrein (Groentemarkt), de Polyp (Sint-Petrus- en Paulusplein), de Simulator en twee kinderattracties kan de kermis dit jaar op acht nieuwe trekpleisters rekenen, zo meldt Het Nieuwsblad.

De Oktoberfoor staat dit jaar ook in het teken van Halloween. Wie verkleed is, krijgt op zaterdag 31 oktober tussen 21 en 23uur korting bij alle attracties. Tijdens het halloweenweekend worden alle attracties bovendien in een griezelkleed gehuld en zijn alle foorkramers gegrimeerd.

De laatste maandag - Heksenmaandag - is de jaarlijkse 'prijsverminderingsdag'. De foorkramers delen dan krasbiljetten uit waarmee je mooie prijzen kan winnen.

Tijdens de kermisperiode moeten de marktkramen traditioneel plaats maken voor de kermisattracties. De donderdagmarkt krijgt daarom vanaf vandaag een tijdelijke stek op de Vindictivelaan. De markt is te bezoeken van de verkeerslichten aan het stadhuis tot en met de Amandine.

De markt op zaterdag wordt rond de kermiskramen op de Groentemarkt en op het Wapenplein opgesteld, de zondagmarkt staat rond de kermiskramen op het Wapenplein.

Om alles vlot te laten verlopen tijdens de Oktoberfoor, geldt er op verschillende plaatsen een rij- en/of verkeersverbod. Alle maatregelen worden ter plaatse duidelijk gesignaleerd.

Voor meer info kun je terecht bij de dienst Coördinatie van de lokale politie. (059-27.09.50 of coordinatie@politie-oostende.be).

Comments