Daikin schrapt tweeploegensysteem vanaf juni

Geplaatst 9 nov. 2010 07:37 door admin Oostendewerkt.be   [ 9 nov. 2010 07:37 bijgewerkt door Nathalie De Weerdt ]

Airconditioningproducent Daikin Europe schrapt vanaf 1 juni de vroege en late ploeg. Er zal enkel nog in dagdienst gewerkt worden. dat schrijft Het Nieuwsblad.

Bij Daikin Europe werken 500 bedienden en 800 arbeiders. De Oostendse vestiging is het Europese hoofdkwartier. Tijdens de piekmomenten in het airco-seizoen, van februari tot juli, werden de vaste contracten aangevuld met interimarbeiders en tijdelijke contracten. Er werd gewerkt in een ploegensysteem.

'Het klopt dat vanaf 1 juni alle lijnen overschakelen op één ploeg in dagdienst', bevestigt assistent-directeur Filip Degraeve van de personeelsdienst. 'Er vallen geen ontslagen, maar de maatregel betekent wel dat interims niet langer ingezet worden en dat tijdelijke contracten niet verlengd worden. Er is dus sprake van een verminderde personeelsbezetting in vergelijking met vorige jaren als gevolg van de economische crisis', luidt het.

Bij Daikin Europe wijst Filip Degraeve erop dat er ook flexibiliteit is en dat ze pionier zijn in nieuwe systemen van deeltijdse arbeid: 'Personeelsleden kunnen deeltijds werken en in de vakantieperiodes thuis zijn of kiezen uit een reeks verlofmogelijkheden. Het engagement tegenover de vaste werknemers, blijft bestaan.

Comments