Coffeehouse wordt 'Huis van Oostende'

Geplaatst 9 nov. 2010 07:37 door admin Oostendewerkt.be   [ 9 nov. 2010 07:37 bijgewerkt door Nathalie De Weerdt ]

Kris Schoeters en Pascal Degryse zijn de uitbaters van de laatste overgebleven horecazaak in het Kursaal. De Coffeehouse wordt omgedoopt tot het Huis Van Oostende en moet de 'betere brasserie' worden, zo schrijft Het Nieuwsblad.

De raad van bestuur van Exploitatie Kursaal Oostende besliste gisterenavond om de Coffeehouse in het Kursaal in handen te geven van bvba HVO. Die vennootschap werd onlangs opgericht door Oostendenaars Kris Schoeters en Pascal Degryse en staat voor 'Huis van Oostende'.

'We willen het restaurant omtoveren tot een brasserie met Vlaamse en Oostendse gerechten die op innoverende wijze opgediend worden. De schotels zullen op bordenwarmers geserveerd worden zodat de mensen aan één tafel van de verschillende bestelde gerechten kunnen proeven, vergelijkbaar met het systeem in een Chinees restaurant', zeggen Pascal Degryse en Kris Schoeters.

Pascal is zaakvoerder van fitnesscenter Fizix en een bouwfirma die hotels renoveert. Daarnaast is hij ook medevennoot in Hotel AlbertII en Kasteel d'Aertrycke. Kris Schoeters is zaakvoerder van Sportserve en KG Event, en bekend als onder meer promotor van de Harlem Globetrotters en dj/entertainer van sportevenementen in het hele land. Ze stonden samen al in voor de uitbating van het QMusic-Beach House en een horecatent tijdens Winterijs.

'Door de ligging wordt het Huis van Oostende een toeristische aantrekkingspool, maar we mikken vooral ook op de Oostendenaars. Voor gezinnen worden betaalbare kleine gerechten voorzien voor de kinderen, voor de zakenmensen is er een 45-minuten-lunch', zeggen Pascal en Kris.

Het Huis van Oostende heeft 80 plaatsen binnen, 80 plaatsen op het terras en 80 plaatsen op de zeedijk. Het interieur zal wat opgefrist worden.

'Het reftergevoel moet verdwijnen. Er komen nieuwe tafels en stoelen om alles wat warmer te maken. Voor de keuken zijn we momenteel aan het onderhandelen met een van de koks uit Mijn Restaurant.'

Met de bekendmaking van de nieuwe uitbaters voor de Coffeehouse is de toekomst van de laatste van vier horecazaken uitgestippeld. Eerder raakte al bekend dat de OK een club wordt van La Nuit Events, de Loungebar in handen blijft van het Kursaal en de Ostend Queen naar Bert Folens (Fort Napoleon) gaat. Pascal en Kris vrezen geen concurrentie van het restaurant dat twee verdiepingen hoger ligt. 'De Ostend Queen mikt op een sterrenrestaurant. Wij gaan voor een eerlijke en betaalbare keuken in een betere brasserie.'

Comments