Charter voor een nette stad aan zee

Geplaatst 9 nov. 2010 07:39 door admin Oostendewerkt.be   [ 9 nov. 2010 07:39 bijgewerkt door Nathalie De Weerdt ]

Het stadsbestuur, de handelaars en de horeca van Oostende hebben dinsdagmorgen in het Economisch Huis een charter ondertekend waarin ze samenwerken om van Oostende een propere stad te maken. Oostende zet honderd mensen in voor de netheid van de stad en neemt deze zomer vijftig extra krachten aan, waaronder jobstudenten.

'We voeren ook een preventieve campagne en overtreders worden gesanctioneerd', verduidelijkte burgemeester Jean Vandecasteele (SP.A) bij de ondertekening. De vertegenwoordigers van de handelaarsbonden en horecasector engageren zich om hun leden te overtuigen zich aan de regels te houden omdat ze anders het imago van Oostende, hun winkelstraat, hun zaak en de collega's beschadigen.

De start van het zomerseizoen betekent ook dat de hoeveelheid restafval in Oostende spectaculair toeneemt. Per maand werd er vorig jaar gemiddeld zo'n 1.320 ton afval ingezameld. In juli was dat 1.508 ton en in augustus 1.463 ton. Dat is voor de twee zomermaanden samen maar liefst 331 ton meer dan tijdens de rest van het jaar.

Het charter voor een nette stad aan zee is een voorstel van het Economisch Huis. Er werd van de officiële ondertekening gebruik gemaakt om ook enkele straatvegers in de bloemetjes te zetten.

Comments