Campagne over Mexicaanse griep richt zich naar de bedrijven

Geplaatst 9 nov. 2010 07:40 door admin Oostendewerkt.be   [ 9 nov. 2010 07:40 bijgewerkt door Nathalie De Weerdt ]

De sociale partners richten een taskforce op om de aanpak van de Mexicaanse griep in de Belgische bedrijven te coördineren. Dat hebben ze maandag beslist in samenspraak met griepcoördinator Marc Van Ranst.

Aan het hoofd van de groep komt Piet Vanthemsche, de voorzitter van de Boerenbond. De Groep van 10, die onder meer de vakbonden en de werkgeversorganisaties verenigt, richt een speciale eenheid op om de acties naar werkgevers en werknemers voor te bereiden. Op korte termijn wordt een informatiepakket samengesteld voor sectoren en bedrijven. Dat moet de gezondheid van het personeel en de continuïteit in de bedrijven ten goede komen, zo meldt De Tijd.

Maandag werd bekendgemaakt dat er in de bestrijding van de Mexicaanse griep wordt overgeschakeld van isolering naar vermindering. Dat houdt onder meer in dat enkel risicopersonen nog behandeld worden met antivirale middelen. De overige patiënten krijgen gewone behandelingen, zoals voor een seizoensgriep. De overheid wil zich zo voorbereiden op de massale terugkeer van vakantiegangers uit landen waar het A/H1N1-virus wijdverspreid is. Tot op heden zijn er in België 126 gevallen van de A/H1N1-griep.

Comments