Burgemeester sluit café 't Bunkertje al na twee dagen

Geplaatst 9 nov. 2010 07:41 door admin Oostendewerkt.be   [ 9 nov. 2010 07:41 bijgewerkt door Nathalie De Weerdt ]

Burgemeester Jean Vandecasteele heeft 't Bunkertje in de Madridstraat voor twee maanden gesloten. De opvolger van de Longplay, die twee maanden geleden eveneens werd gesloten, was pas twee dagen open.

't Bunkertje, een nieuw café in de Madridstraat, heeft een slechte start gemaakt. Amper twee dagen na de opening besliste burgemeester Jean Vandecasteele (SP.A) om het café voor twee maanden te sluiten wegens ernstige vormen van overlast.

Het is niet de eerste keer dat het café in de Madridstraat dicht moet. Enkele jaren geleden werd het café onder de naam The Cube al gesloten omdat de toenmalige uitbater zich niet hield aan de sluitingsuren. De opvolger, Longplay, werd twee maanden geleden gesloten na diverse klachten over vechtpartijen, geluidsoverlast en wildplassen. Intussen had het café nieuwe uitbaters die de zaak twee dagen geleden openden als 't Bunkertje.

'Er waren ernstige klachten en het café was met heel wat zaken niet in orde. Er werden acht bladzijden genoteerd met voorwaarden waaraan de instelling niet voldeed. De verzekering was niet in orde, er was heel wat geluidsoverlast in de buurt, en de veiligheid werd niet gegarandeerd. Een sluiting van twee maanden was de enige oplossing. Wie niet horen wil, moet voelen', zegt burgemeester Jean Vandecasteele in Het Nieuwsblad.

Verschillende handelszaken in de buurt van de Madridstraat bevestigen de overlast. 'Het café is al jaren een afterparty-club. Als we onze winkel opendoen, staat er nog heel wat volk op straat. We kunnen het aantal vechtpartijen niet meer bijhouden. Eerlijk, ik voel me 's morgens niet altijd veilig in de winkel. Het is veel rustiger in de buurt als het café gesloten is', zegt een van de handelaars die anoniem wenst te blijven.

De sluiting van 't Bunkertje maakt de harde aanpak van het stadsbestuur duidelijk. Begin deze maand besliste burgemeester Vandecasteele al om Harry's Place voor drie maanden te sluiten na een schietincident.

'De regel is duidelijk: wie niet past in een veilige uitgaansbuurt gaat eruit. De politie heeft de opdracht gekregen kordaat op te treden. De sluiting van 't Bunkertje bewijst dat we kort op de bal spelen. Ook in de toekomst zullen we harde maatregelen treffen voor wie zich niet aan de regels houdt. Drugs, vechtpartijen en overlast in de uitgaansbuurt worden niet getolereerd', besluit de burgemeester.

Comments