Belgische lonen stijgen 5,9 procent

Geplaatst 9 nov. 2010 07:38 door admin Oostendewerkt.be   [ 9 nov. 2010 07:38 bijgewerkt door Nathalie De Weerdt ]

Indexering en loonsopslag zorgen ervoor dat we dit jaar gemiddeld bijna zes procent meer verdienen dan vorig jaar. De crisis heeft voorlopig dus nog geen effect op onze lonen. Dat blijkt uit een analyse van de salarissen van 116.903 werknemers, uitgevoerd door Hudson. Jobat kon de resultaten exclusief inkijken.

Het grootste deel van die 5,9 procent is het gevolg van de indexsprong van gemiddeld 4,4 procent die onze lonen begin dit jaar maakten. Toch waren er heel wat bedrijven te vinden die daar zonder veel morren nog eens anderhalve procent bovenop legden. “Zuiver economisch gezien was 2008 dan ook helemaal geen slecht jaar”, zegt Brecht Decroos, associate director organisational talent management bij Hudson.

Opvallend is het grote aantal werknemers – een op vijf – dat dit jaar helemaal geen opslag kreeg bovenop de indexering. Een jaar geleden verkeerde niet meer dan 1,5 procent in die situatie. 12 procent van de bedrijven heeft alle salarissen bevroren, 7 procent doet dat voor meer dan negentig procent van het personeel.

Comments