Belgica Mossel beschikbaar vanaf woensdag 3 juni

Geplaatst 9 nov. 2010 07:38 door admin Oostendewerkt.be   [ 9 nov. 2010 07:38 bijgewerkt door Nathalie De Weerdt ]

De officiële nationale start van het nieuwe seizoen Belgica Mosselen vindt plaats op woensdag 3 juni. 'De mossel is nu reeds van uitstekende kwaliteit met een zeer uitgesproken zeesmaak en heerlijk succulent mosselvlees', laat Willy Versluys weten.

Vanaf donderdag 4 juni zijn de Belgica mosselen beschikbaar bij de vaste groothandels van Reynaert-Versluys, zowel aan de kust als in het binnenland. Belangrijk is dat de Belgica Mossel zal gepositioneerd worden als een gastronomische mossel en enkel aan de groothandel zal geleverd worden. Ze zal dus niet te vinden zijn in de rekken van de grote retailers, in tegenstelling tot de Zeeuwse Mossel. Op die manier hebben de restaurants weer een exclusief product dat – buiten in de gespecialiseerde viskleinhandels – nergens anders te vinden is.

Het volume is dit jaar vele malen groter dan wat in 2008 beschikbaar was. 'Dit door de betere resultaten van de eigen kweek, maar ook door de schaalvergroting via samenwerking met kwekers aan de grens van ons land. Deze kwekers werken op amper 25 km van de zone van Reynaert-Versluys en cultiveren de identieke mossel op dezelfde wijze: hangcultuur. Op deze manier bereiken we een groter volume en een constante toevoer van Noordzeemosselen van de Vlaamse Kust', verduidelijkt Willy Versluys.

Voor de oogst van 2010 is nog een groter volume verwacht.

Reynaert-Versluys plaatste deze maand drie extra pontons naast de huidige, waardoor het totale aantal nu 4 pontons bedraagt.

Oostende krijgt de primeur van de Belgica Mossel. Tijdens ‘Oostende voor Anker’, van vrijdag 29 mei tot en met maandag 1 juni, is de Belgica Mossel reeds beschikbaar in de Oostendse restaurants.

.

Comments