Belg werkt liever voor ethische en milieuvriendelijke werkgever

Geplaatst 9 nov. 2010 07:46 door admin Oostendewerkt.be   [ 9 nov. 2010 07:46 bijgewerkt door Nathalie De Weerdt ]

Als de Belg kan kiezen, werkt hij liever voor een milieuvriendelijke en ethische werkgever. Dat blijkt uit een onderzoek van Kelly Services, zo meldt Het Nieuwsblad. Meer dan een derde van alle werknemers is bereid om een salarisverlaging of een functiedegradatie te aanvaarden als zij kunnen werken voor een organisatie met een goed bedrijfsimago.

Vijfenzeventig procent van de ondervraagden werkt liever voor een organisatie die als ethisch en maatschappelijk verantwoord wordt beschouwd. Oudere werknemers (30-65 jaar) zijn een pak kritischer dan hun jongere collega’s (18-29 jaar).

Uit het onderzoek blijkt ook dat bij werknemers die zelf hun werkplek kunnen kiezen, de bezorgdheid over ethisch gedrag zwaarder weegt dan de bezorgdheid over het milieu. Dat geldt voor alle generaties.

Een andere opmerkelijke bevinding is dat 41 procent bereid is om een minder belangrijke rol of een lager salaris te aanvaarden als ze kunnen werken voor een organisatie waar milieu en gemeenschap hoog staan aangeschreven.

De Kelly Global Workforce Index verzamelde voor het onderzoek gegevens van bijna 100.000 mensen uit 34 verschillende landen, waaronder België.

Comments