Belg reist meest

Geplaatst 9 nov. 2010 07:54 door admin Oostendewerkt.be   [ 9 nov. 2010 07:54 bijgewerkt door Nathalie De Weerdt ]

Uit een rapport van Eurostat blijkt dat de Belg van alle Europeanen het liefst en het meest naar het buitenland reist. Van de 15- tot 24-jarigen reist 89 procent naar het buitenland, in de categorie 25- tot 44-jarigen pakt 91 procent zijn koffers en de 45- tot 64-jarigen telt 87 procent reislustigen.

Ons land blijft populair bij buitenlanders als bestemming voor kort trips, Duitsland doet het slecht. 35 procent minder Belgen gingen naar Duitsland en maar liefst 50 procent meer naar Luxemburg. Nederland en Frankrijk wonnen een beetje aan populariteit.

Duitsland is ook de grote verliezer wat de langere vakanties betreft. 63 procent minder landgenoten kozen voor onze oosterburen als vakantiebestemming. Frankrijk verloor ook wat terrein, net zoals Nederland en Griekenland. Belgen houden wel van Oostenrijk, de sterkste stijger was Portugal. Ook eigen land, Spanje, Italië en Turkije blijven populair bij de Belgische reizigers.

Belgen kozen voornamelijk voor de eigen auto of een huurwagen (56 procent) om er tussen uit te trekken. Op de tweede plaats kwam het vliegtuig, de autobus eindigde op de derde plek.

Comments