Belg bespaart niet op vliegvakanties

Geplaatst 9 nov. 2010 07:24 door admin Oostendewerkt.be   [ 9 nov. 2010 07:24 bijgewerkt door Nathalie De Weerdt ]

Het huidige economische klimaat heeft voorlopig geen invloed op het budget dat de Belg dit jaar uittrekt voor een vliegvakantie. De gemiddelde verblijfsduur en het gemiddelde vakantiebudget van de reizigers die tot nu toe hebben geboekt, liggen in dezelfde lijn als de voorbije jaren. Dat maakte reisorganisator Jetair vrijdag bekend op een persconferentie.

De reserveringen voor de zomervakanties 2009 van Jetair zijn in november gestart. Pas sinds vorige week liggen alle brochures in de rekken bij de reisagent.

Volgens Jetair is het momenteel te vroeg voor definitieve conclusies, maar de touroperator wijst wel al op een paar trends.

De belangrijkste vaststelling is dat de Belg niet lijkt te besparen op zijn budget voor vliegvakanties. Er werden meer dan 100.000 reserveringen geanalyseerd en daaruit blijkt dat reizigers gemiddeld even lang op reis gaan als de voorbije jaren.

Gemiddeld heeft de Belg een reis geboekt van 10,24 nachten. Ook het gemiddelde reisbudget blijft nagenoeg ongewijzigd tegenover de vorige seizoenen.

De Belg lijkt evenmin geneigd om te besparen op kwaliteit. Zo heeft de grote meerderheid van de reizigers (87 pct) gekozen voor een 4- of 5-sterrenvakantie.

Comments