Ann Vanhoorne wint fiets van Belgerinkel

Geplaatst 9 nov. 2010 07:40 door admin Oostendewerkt.be   [ 9 nov. 2010 07:40 bijgewerkt door Nathalie De Weerdt ]

De stad Oostende nam dit jaar voor het eerst deel aan de actie Met Belgerinkel naar de Winkel en met succes. De reacties op de campagne zijn overwegend positief, waardoor er nu reeds gevraagd wordt aan de stad om ook volgend jaar de fietsbellen weer te laten rinkelen.

Er namen tussen 16 mei en 20 juni ruim 160 Oostendse handelaars deel aan de campagne Met Belgerinkel naar de Winkel. Telkens een klant bij hen kwam shoppen met de fiets kreeg die een zegeltje voor op zijn of haar spaarkaart.

Er werden meer dan 1.500 volgeplakte spaarkaarten terug ingezameld. Van de meerderheid daarvan was het strookje, om voor 14 euro een hippe fietstas van Walter van Beirendonck te bestellen, gebruikt.

Elke stad of gemeente die deelnam aan Belgerinkel mocht één damesfiets en vijf van die kleurrijke fietstassen verloten. De stad Oostende trok nog eens extra middelen uit, waardoor er nog 17 fietstassen bij konden worden aangekocht. Uit de ingediende spaarkaarten werd, in aanwezigheid van de partners van Belgerinkel, het biljet van mevr. Ann Vanhoorne uit Oostende getrokken als winnares van de damesfiets. Zij kreeg deze in het Economisch Huis overhandigd door burgemeester Jean Vandecasteele.

Ann Vanhoorne reageerde heel tevreden op het goede nieuws. Ze was niet alleen blij met de fiets. ook aan de actie Met Belgerinkel naar de Winkel houdt ze enkel positieve ervaringen over. 'Wij gingen de voorbije weken bewust shoppen in de winkels die deelnamen om toch maar aan zegeltjes te geraken. Zo hebben we in Oostende heel wat nieuwe handelszaken leren kennen. We kijken al uit naar volgend jaar', zegt de winnares van de fiets.

Oostende maakte voor het eerst kennis met Belgerinkel en dat smaakt blijkbaar naar meer. Handelaars die de actie een duwtje in de rug gaven, konden op heel wat belangstelling rekenen. Vooral bij bepaalde bakkers en slagers werden er veel zegeltjes gekleefd. Er dienden zelfs spaarkaarten en zegelvellen extra geleverd worden. Ook in winkels met een jong publiek werd de actie fel gesmaakt.

Sommige handelaars halen aan dat de actie nog niet voldoende bekend is bij de Oostendenaars, terwijl de toeristen en de mensen uit de buurgemeenten – waar de actie wel al jaren loopt – zelfs speciaal de winkels opzoeken waar er zegeltjes gegeven worden.

‘Het was zeer positief voor ons’, zegt Tom Vanderhoegt van Gino Carts & Bikes, die ook deelnam aan de fietsexpo. ‘Door Belgerinkel hebben heel wat mensen onze producten leren kennen. Daarnaast kon ik ook vaststellen dat mijn klanten speciaal hun boodschappen gingen doen bij andere deelnemers aan de campagne: hun brood haalden ze bij die bakker en voor batterijen gingen ze naar die handelaar om toch maar zegeltjes te krijgen. Een vervolg op deze actie volgend jaar zal de handelaars van Oostende zeker ten goede komen’, vindt hij.

Comments