Afstuderen is onmiddellijk werk gevonden bij ons’

Geplaatst 9 nov. 2010 07:24 door admin Oostendewerkt.be   [ 9 nov. 2010 07:24 bijgewerkt door Nathalie De Weerdt ]

De renovatie van de school voor verpleegkundigen in de Frere Orbanstraat werd voltooid met nieuwe lokalen. 'We zijn een gegeerd ras, alle afgestudeerden vinden meteen werk', zegt directeur Herman Cosyns in Het Nieuwsblad.

De school van het vrij onderwijs ligt in de Frere Orbanstraat in de achterbouw van de vroegere materniteit . De voorbije jaren werd de school gerenoveerd. De gebouwen die nu werden geopend kostten 400.000 euro, er werden nieuwe leslokalen en administratieve ruimtes bijgebouwd.

'Onze school biedt hoger beroepsonderwijs', zegt directeur Herman Cosyns. 'De driejarige studie is een volledig opleidingstraject tot gediplomeerd verpleegkundige, vergelijkbaar met een A2-diploma. De helft van onze 100 leerlingen volgt de opleiding in aanvulling op middelbare studies. Maar de andere helft is ouder dan 25 en volgt deze opleiding om zich verder te bekwamen als verpleegkundige. De vraag naar verpleegkundigen is groot en al onze studenten zijn na hun opleiding zeker van werk. De vraag overtreft steeds het aanbod.'

Comments