Afbraak Media Center start volgend jaar

Geplaatst 9 nov. 2010 07:43 door admin Oostendewerkt.be   [ 9 nov. 2010 07:43 bijgewerkt door Nathalie De Weerdt ]

Het Media Center gaat begin 2010 tegen de vlakte. Dan moet ook duidelijk zijn wie het prestigieuze bouwproject binnenhaalt. De crisis zorgde ervoor dat het dossier vertraging opliep, zo meldt Het Nieuwsblad.

Het Media Center, gelegen langs de Troonstraat in Mariakerke, sloot in de zomer van 2008 definitief de deuren. De evenementenhal met een oppervlakte van 18.000 vierkante meter speelde sinds 1972 een belangrijke rol in Oostende op het vlak van beurzen en congressen, maar enkele jaren geleden wou het stadsbestuur de site gebruiken voor andere plannen.

Om Mariakerke nog meer op de kaart te plaatsen, wil het stadsbestuur er woningen, appartementen en winkelruimtes realiseren. Sinds 31 juli 2008 bleef het echter stil rond het dossier, maar daar komt straks verandering in.

'De aanbesteding voor de afbraak van het gebouw werd goedgekeurd op de gemeenteraad. We verwachten dat de aannemer in januari of februari aan de slag kan', zegt schepen Yves Miroir in Het Nieuwsblad.

Intussen wordt er volop gezocht naar kopers. Onder meer Groep Sleuyter, Groep Versluys en Vastgoed Degroote toonden naar verluidt al interesse.

'Er zijn een zestal kandidaten voor het bouwproject. Daaronder de grote Oostendse bouwgroepen, maar er zijn ook kandidaten van buiten Oostende', zegt schepen Miroir. 'Tegen februari moet duidelijk worden wie het project binnenhaalt. Dexia praat met de kandidaten, omdat zij meer uit de onderhandelingen kunnen halen dan de overheid. Het minimumbod is 21 miljoen euro, maar we mikken op een hoger bedrag.'

Het bouwproject liep het afgelopen jaar vertraging op door de crisis, maar dat hoeft volgens Miroir geen nadeel te zijn. 'De appartementsverkoop heeft het dezer dagen wat moeilijker, wat ook voelbaar is bij dit project. We willen daarom niet overhaast tewerk gaan. Door de huidige toestand gaan wellicht niet alle kandidaten tot het uiterste.'

'Voor ons is trouwens niet enkel de prijs, maar ook de aandacht voor architectuur heel belangrijk. Het project moet mooi aansluiten op de Sleuyter Arena. Zomaar enkele lagen bouwen met appartementen, dat mag niet de bedoeling zijn. We gaan niet over een nacht ijs, want dit bouwproject mag geen tweede Europacentrum worden', aldus schepen Miroir.

Comments