Achteruitgang in uitzendsector lijkt te stoppen

Geplaatst 9 nov. 2010 07:38 door admin Oostendewerkt.be   [ 9 nov. 2010 07:38 bijgewerkt door Nathalie De Weerdt ]

De uitzendsector kende in april een lichte achteruitgang met -0,44 pct ten opzichte van maart. Dat schrijft Het Nieuwsblad. Volgens sectorfederatie Federgon is het voor het eerst sinds september vorig jaar dat de evolutie van de uitzendsector neigt naar enige stabilisering.

In het arbeiderssegment was er nog een negatieve groei op maandbasis: het aantal gepresteerde uren uitzendarbeid daalde in april met -1,10 pct. Het bediendesegment nam lichtjes toe, met 0,32 pct.

In vergelijking met april vorig jaar viel het aantal gepresteerde uren uitzendarbeid terug met -26,87 pct. De sector liet een vermindering van de activiteit optekenen met -11,67 pct in het bediendesegment en met -36,15 pct in het arbeiderssegment.

De Federgon-index bereikte in april 191,08 punten, tegenover 191,93 punten in maart. De uitzendsector reageert traditioneel scherp op bewegingen van de conjunctuur. Bij een crisis is het één van de eerste sectoren die terugvalt, bij een heropleving een van de eerste die weer aantrekt. De voorbije maanden tekende de sector forse dalingen van de activiteit op.

Comments