Aantal jobs in bouwsector groeit weer

Geplaatst 9 nov. 2010 07:47 door admin Oostendewerkt.be   [ 9 nov. 2010 07:47 bijgewerkt door Nathalie De Weerdt ]

Er komen opnieuw jobs bij in de Vlaamse bouwsector. De terugval van begin dit jaar, door toedoen van de economische crisis, is goedgemaakt. Dat bericht Het Nieuwsblad.

Er waren in november ongeveer 101.000 bouwarbeiders in Vlaanderen, evenveel als in november 2008. Dat staat in schril contrast met april, toen er nog 2.200 minder bouwarbeiders in Vlaanderen waren dan een jaar eerder.

"Maar intussen heeft de bouwactiviteit zich dermate herpakt dat in november van dit jaar de tewerkstelling in de Vlaamse bouw terug op hetzelfde niveau staat als vorig jaar", aldus de Vlaamse Confederatie Bouw in een persbericht. "De tewerkstelling in de bouw heeft de crisis tot nu toe dus relatief goed doorstaan."

Er zijn nog tekenen dat de bouw opnieuw aantrekt. Zo ligt het aantal ontvangen vacatures van bouwbedrijven niet langer elke maand lager dan in dezelfde periode een jaar eerder. Daarnaast is de economische werkloosheid tijdens het tweede kwartaal gedaald.

"De heropleving van de tewerkstelling in de Vlaamse bouw is nog te pril om al tot een gevoelige daling van de werkloosheid te leiden en vooral dan van de jeugdwerkloosheid", voegt de VCB wel toe. Het aantal werkzoekende bouwarbeiders ligt momenteel ongeveer de helft hoger dan vorig jaar.

Comments