80 nieuwe webwinkels per maand

Geplaatst 9 nov. 2010 07:53 door admin Oostendewerkt.be   [ 9 nov. 2010 07:53 bijgewerkt door Nathalie De Weerdt ]

Elke maand komen er ongeveer tachtig nieuwe Belgische internetwinkels bij, zegt betalingsprovider Ogone in de krant De Morgen. Vaak gaat het om echte winkels die ook online gaan verkopen.

Volgens Ogone kunnen we van een grote toename in netwinkels spreken, met tachtig nieuwe winkels per maand. En Ogone kan het weten, want het bedrijf levert het betalingssysteem dat door 85 procent van de Belgische internetwinkels wordt gebruikt.

Vorig jaar werden er 6,9 miljoen aankopen gedaan op Belgische koopsites. Dat is 42 procent beter dan in 2007, ondanks de economische crisis. Alle Belgische webwinkels samen haalden een omzet van 590 miljoen euro met hun onlineactiviteiten.

'Het gaat vooral over kleine, fysieke winkels die stilaan vonden dat ze toe waren aan een aanwezigheid op het internet', vertelde Pierre Willaert, algemeen directeur bij Ogone aan De Morgen. Er zijn ook grotere ketens die een online winkel openden, zoals A.S. Adventure. Zij zien het als een aanvulling voor de fysieke winkelactiviteiten.

Comments